test

Tjänster

Kost Föreläsningar & Kurser

Föreläsning – Socker och Gluten att leva med ett Beroende

Hur påverkas vi av socker och gluten, vilka följder får du och jag i våra kroppar? 

Några exempel av de sjukdomar vi idag kan koppla till den osunda mat vi äter är depression, diabetes typ 2, fetma, hjärt-kärlsjukdomar. Autoimmuna sjukdomar.

Vi kan idag se att det skett en ökning mellan åren 1987 till 2011 med en dramatisk ökning av fetma och den fortsätter att öka. Där allt fler barn och vuxna blir sjuka. Denna föreläsning tar upp hur det är att leva med sockerberonde, Då jag så många gånger hört/läst vad jag borde äta men med en mental besatthet utav att äta osunt.

Jag trodde det handla om karaktär men misslyckades gång på gång att ändra mitt beteende till mat, godis Och med ångest som eftersmak.

Tills jag insåg att jag levde med en beroendesjukdom, precis densamma som med andra beroenden. Det är en hjärnsjukdom. Och då 1 dag bestämde mig för att gå in i behandling och sedan plugga kring detta.

Du kommer få lära dig hur du enkelt men med små ändringar kan lära dig att känna igen det som vi kallar ”dolt socker” så du kan göra sunda val för dig själv.

Kurs – Bli fri ditt sockerberoende 

Äter du hela tiden saker du bestämt dig för att låta bli? Har du, under senaste året, någonsin ätit mer ”sötsaker” än du tänkt dig och/eller fortsatt använda ”sötsaker” när du inte tänkt dig det? känt att du vill eller behöver ändra ditt sätt att äta eller handskas med ”sötsaker”? Har du, under senaste året, någonsin varit helt upptagen av tankar på när du skall få äta eller köpa ”sötsaker”?
Har du, under senaste året, någonsin använt ”sötsaker” för att lindra känslomässigt obehag, såsom nedstämdhet, ilska eller tristess?
Och med sötsaker menar jag bröd, pasta, snabbmat, godis, fika eller andra produkter du triggar på. Dessa är några av de konsekvenser vi med sockerberoende kan känna igen oss i. Vår relation till mat/sötsaker är inte normal. Om man ser till den riktiga orsaken till att vi äter.

Upplägg
Den här kursen vänder sig till dig som vill bli fri sitt sockerberoende en gång för alla. Du kommer få lära dig mer om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få verktyg till att leva ett sockerfritt liv. Kanske har du som jag jojo-bantat i flera år, Och sedan känt dig så misslyckad för att du inte klarat av att hålla dig smal. Men du behöver inte skämmas, utan du har säkert tänkt att det handla om karaktär men det kan jag tala om att det inte gör. Utan om en hjärnsjukdom.

I min kurs kommer du få kunskap som ger dig större förståelse för beroendesjukdomen. Du kommer få verktyg som gör att du kan hantera dessa situationer när dom kommer igen.

Matlagningskurs – Antiinflammatorisk och Stärkande 

Mat kursen för dig som vill få praktiska tips och lära dig att laga maträtter som är enkla och med bra råvaror fyllda med näring samt utan socker, tillsatser och gluten.

Vi är fler och fler som blir sjuka av den kosten vi äter idag, fylld med socker, kemiskt framkallade produkter och olika tillsatser.
Livsmedelsverket pekar idag på maten som den enskilt största faktorn till att vi dör i förtid i Sverige. Så behöver det inte vara för dig, om du lär dig vilka typer av produkter du kan välja att äta. 

Att använda mat som medicin för att ge din kropp sånt som gynnar din hälsa, och inte då för att du är sjuk, utan för att fortsätta hålla dig frisk och ge ditt ekosystem den näring och vitaminer som den vill ha och behöver.

Upplägg.
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avsmakar förstås.
Alla hjälper till att duka av och diska. Alla får recept att följa steg för steg.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Matkostnad & recept ingår i kurspriset.

 

Träning Cirkelträning

Här jobbar vi på olika stationer med fokus på olika kroppsdelar,
och jag anpassar klassen efter kundens behov och önskemål.

Detta pass kräver inga förkunskaper.

Kontakta mig för mer information 

Välmående Find your balance

Känner du att du är i obalans, kanske stressad över livspusslet som ska gå ihop. Alla måsten och borden som ska göras, är allmänt trött, har ont i kroppen och känner dig energilös. Då kan en stund där du släpper allt runtomkring och ger dig själv en avkopplande stund för att ta hand om dig själv vara värdefullt.

Med denna kurs ska vi tillsammans försöka finna stillhet, hämta nya positiva krafter och vårda våra kroppar och själar. Den här klassen passar alla och inga förkunskaper krävs. Ha gärna på dig sköna kläder då vi både kommer sitta och ligga ner.

Kursens övningar:

– Nedvarvning

Fokus på andning och att komma ned i varv

– Meditation

Guidning att hitta din inre balans med temat find your balance

– Egen Lymfmassage

Stimulans av lymfsystem som bidrar till ökat välmående i kroppen

– Mindfullness

Uppleva nuet i ett öppet sinnestillstånd och accepterande inställning

-Avslappning

Fokus på att slappna av och ge din kropp vad den behöver just då.